Terdiam Sebek.. =.="

Bismillahirrahmanirrahim...
Melalui hari2 stress macam ni(sbb facebook punye page ta bleh di display langsung pada laptop aq-akhirnye dapat jugak.Alhamdulillah..), jadi aq nk bercerita(mengarut) tentang satu mimik muke yg memang sonok kalu diceritakan.. Mimik muka sebek, ataw dari gambarannye, mcm ni: =.="

Anime versionnye, mcm ni..



Biasenye mimik muka ni kelua bile dapat respons ataw jawapan yg "diluar jangkaan"...
Ini adelah antara cerita2 biasa yg kita dengar;

Teka teki yg biasa member aq tanye: 

"Bayangkan korang ni seorang pemandu kereta api, dari KLCC, korang bawak 56 orang penumpang, berhenti di perhentian pertama, 17 turun 13 naik... Perjalanan diteruskan, dan berhenti pula di perhentian kedua, 14 turun, 9 naik... Dan di perhentian ke tiga, 24 turun, 13 naik.. Dan soalannye,.. "
(dengan semangat mengira jumlah penumpang yg tinggal dr mula lagi tadi..)
"Berapakah umur pemandu kereta api tu....?"
=.=" okehh... bersusah payah mengira tadi...(Jawapannye, umo korang la..)

Ni pulak kisah sorang makcik yg g jumpa ngan pemandu kereta api..
Makcik: Nak, taw tak pasal jadual masa kereta api ni?
Pemandu: Ya makcik, kenapa?
Makcik: Bile kereta api ni biasenye gerak?
Pemandu: Stiap pagi pukul 8 makcik,
Makcik: Ohh.. Bile pulak balik sini semula?
Pemandu: Pukul 6 petang..
Makcik: Hari cuti pon sama ke?
Pemandu: Ya, sama sahaja. Makcik nak naik hari cuti nanti ke?
Makcik: Takdelah, makcik nak lalu jalan ni aje..(pergi dengan muka tak bersalah..)
Pemandu: =.="

Terdiam pemandu tu. Kalu taw, die tanye awal2 tadi..

Ni cerita yg diceritakan cikgu memandu aq. Dia tanye ngan sorang pompuan yg lesen die dah lama giler mati..

Cg: Apasal tak gi barukan awal dulu?
Pompuan: Sebok la, takde mase nak g barukan.
Cg: (kesian kat pompuan tu). Owh, keje ape?
Pompuan: Suri rumah.
Cg: =.="

Sejak haritu, cikgu aq tu tak tanye da kerje orang ape..

Aq ngan adik aq pon penah reka satu cerita,
Suatu hari, adelah sorang yg kerasukan dibawa jumpa seorang ustad..
Orang 1: Ustad, cepat ustad, macam teruk je ni..
Orang 2: Dia dibuat orang agaknya.
Jin dlm org tu: Lepaskan aku!! Lepaskan!!
Ustad: (Ustad merapatkn dua2 tangannye, dan di renggangkan perlahan lahan...) Saya boleh Terbang!! (Ustad tu mengepak2 tangan, dan terbang)
Semua yg lain(termasuk jin tu): =.="

Apasal tiba2 ustad ni tunjuk yg dia boleh terbang?

Pagi ni pon bende ni dilalui aq dan mak aq.. Bila mak aq tengok kereta Kembara yg mak aq idam2 kan...

Mak: Waa.. Bile la mak dapat pandu kereta tu. Mesti seronok..
Aku: Merasa la abang naik Ambulans..
Mak: =.="

Haha..kesian mak aq..

Haha...aq rase post kali ni adelah post yg paling bolok sekali...
Otak aq da stroke..