Cabaran Hari Kelima

Hari kelima: Describe ttg 5 org yang yang disayangi, dan 5 orang yang dibenci (keluarga terkecuali, dan tak perlu sebutkan nama)



بسم الله الرحمن الرحيم



Woah, soklan yg tough nih.. Tercabut leher aq dok pikir sal soklan nih..
Pape pon, aq pilih yg PALING dan aq rase randomize je kot.. Yg tak tersenarai, bukannye tak diingati, cuma, takde rezeki..bhaha..


5 Orang disayangi (bukan dicintai, dan mereka masih dapat dilihat)


1. Die nih budak biase. Aq tak rase die suke tengok aq pon, tapi bile aq tengok die, rase "relex"+"confort". Die kadang2 suke carik pasal ngan aq, kadang2 kalu jumpe kitorang "main keja2". Tapi, tu lah, aq tataw la die suke ke tak tengok aq..(HMB-Hanya Mampu Berharap)


2. Member yg baik. Tak pernah kantoi cakap belakang sal aq..(rasenye tak pernah langsung).. Selalu bagi support, rendah diri, "rare creature"(bhaha), bertanggungjawab, dan sentiasa bagi respons yang baik pada aq. Pandai main piano..Tenkiu kawan!!


3. Memang satu dunia tahu dulu kitorang ni kamcing. Selalu bagi support pada aq. Selalu dengar cerita aq. Kadang2 ape die cakap tu agak kejam, tapi aq kena terima, tu lah hakikat yg membina. Dan kadang2, yg kejam dari die tu, buatkan aq berfikir dua kali, dan tak leka.. Aq selalu susahkan dan buli die, tapihh... saje2 nk eratkan silaturrahiim(bhaha).. mudah-mudahan kitorang member selamanya.. Owh, lupa lagi satu ciri-ciri dia, capang..bhaha.. Terimakasih!!


4. Aq suke lepak ngan die. Kalu nyanyi, memang "tenggelam" la aq(bile karaoke). Dengan die, kompem "happening". Suke tengok telatah die. Jenis orang yang cakap lepas (jujur orangnye). Mak die ade gerai goreng pisang.bhaha... Eih, bile la nak lepak ngan die lagi..


5. Rasenye ni nak tujukan kepada ramai orang. Korang sangat baik ngan aq, terime kasih. Selalu bagi respons dengan ape2 yg aq buat, walau pun bende tu "karut". Selalu buat aq ketawa, walaupun kadang2 aq menyakitkan hati.. Aq rase "sangat2" dihargai bile ngan korang. TERIMAKASIH sangat!! Aq taktaw cmne nak membalasnye...






5 Orang dibenci (tak la benci mane, aq maafkan diorg ni, cume masih tak boleh lupekan shj)


1. Die depan orang, bajet hafal Quran. Bajet pandai hukum tajwid. Suatu hari tu, aq ade buat satu salah. Die ajak member2 ramai2 belasah aq. Aq tak kisah yg tu, tapi aq nampak dalam mata die, die ajak lain2 belasah aq bukan sebab die nak "sedarkan" aq, tapi die "tak suka" aq. Die nak orang2 lain pon tak suka aq. Die berjaya. Tak lama lepas tu, die buat bende salah yg aq pernah buat dulu. Kalu sape2 jadi aq, rasenye dapat tak maafkan orang ni?


2. Die la paling vogue. Sebut sal drama, buat muke kesian, die lah orangnye. Aq tataw knape die minat "menggoda" lelaki. Pantang comel, ensem, mesti nak sapu. Bile orang da tak suke die, die start la drama. Mesej bdk pompuan, mintak kesian. Tulis surat konon watak utama. erh, tolong la. Paling aq benci kat die, die selalu khianat kat member aq sorang ni.


3. Aq penah sayang die. Tapi die cume tahu marah die sorang. Dah marah tu, tak sedar diri. Senang2 cakap orang lain bodoh. Lupe yg dulu mase die tak pandai, sebok mintak orang doakan die. Sekarang, dah pandai, cakap orang lain bodoh. Aq tak kisah keluarga dia keluarga "baik-baik".. Tapi die? Sekarang aq benci die.


4. Aq taknak benci die. Die kire baik. Tapi, kuat giler taching. Macam nak semue orang jaga hati die sorang. Time die ejek orang, taknak kire pulak. Pastu berlagak hero. Sekarang, tak habis2 perli kitorang. Aq kesian kat membe aq sorang ni yg memanjang kena perli. Memang aq pon sakit hati. Elok2 aq baik member ngan die, die buat taik cmni.


5. Dulu aq penah wat jahat kat die. Tapi, kamon, aq da try jadik baik sekarang. Tak payah la die ni pg buruk2 kan aq, kutuk2 aq depan orang2 yg aq nak rapat. Baru je aq nak baik2, die gi citer buruk2 sal aq. Memang "baik" putuskan silaturrahim, kan? Aq tak akan lupe sal ni.




Kura2 fake adik aq-MILEY




Okehh..sekali lagi jadi tempat lepas geram. Err.. aq rase aq dah makin kejam.. Papepon, aq sangat2 hargai semue member2 yg aq kenal, terimekasihh!!!