Cabaran Hari Pertama

Hari pertama: 9 peristiwa masa silam yang tak dapat dilupakan



بسم الله الرحمن الرحيم


Masa silam mmg mase feveret aq... Ni 9 peristiwa yang mmg tak dapat dilupakankebanyakannye(mungkin semua) yang menggembirakan... Aq dah buang benda2 yg tidak menggembirakan..haha...(Randomize)


1. Mase jatuh dalam kolam ikan sekolah (SK Pengkalan Tentera) masa darjah satu. Time tengah syok2 main lompat2 atas batu2 atas kolam tu, aq terhumban jatuh dalam kolam. Syukur takde ikan piranha, ngan nasib baek kolam tu tak sedalam Jurang Marina.


2. Mase nak bolok2, try nak lari dari rumah. Aq 4 thn, tak puas hati ape ngan mak aq,(dah lupa kenapa)..aq try nak lari rumah, bawak 4-5 helai baju(pegang hanger je), keluar ikot pintu belakang. Time jalan2, satu baju terjatuh dalam longkang kecik tepi rumah. Terus terbantut kerja gila yg aq nk buat...


3. First time nampak hantu, mencakar2 tingkap kereta, betol2 depan aq depan aku... Mase tu road-block. Aq tgh 3 thn kot..(tak brape ingat)


4. Mase buat persembahan mase dinner asrama. Cerita hantu. Aq, Zhafran ngan Shamy Asnaini jadi watak utama. Syimer, Bong kecik, jadi hantu betol2 last2... Apih jadi hantu main2... macam2 la, kire gempak, siap tutup2 lampu lagi. Pastu malam tu, ade bdk pompuan komplen kena kacaw ngan hantu. Haha.. seronok tol..


5. Mase ter-akil baligh.(Blog aq bukan blog lucah,sekadar mention cukop)


6. Kali pertama bergaduh ngan Zhafran. Gaduh 10 minit je, sattle lepas aq bg kad ucapan mintak maaf... Haha.. Tapi suasana tu seronok..


7. Dating ngan Nadirah Izan depan warden (Ummi Baizura), dan time tu time die lepas buat persembahan tarian kat sekolah orang..(Tak ingat nama sekolah tuu)


8. [REMOVED SUDDENLY& PERMANENTLY -FORGOT AND DELETED FROM MY BRAIN MEMORY]


9. Mase bergelak ketawa dalam bas, dan dalam kelas, dan sebelum kelas ngan semua kanak2 riang Law C, dan menber2 UiTM Ktn yg lain!! Tak kire lah bila2, semua bagi aq PALING terbaikk!! Aq dapat rasekan, semakin tua, tak lah semakin teruk...haha..


Sebenarnya ade banyak lagi bersama member2 lain.. Tapi, ni lah yang aq paling2 ingat.... Yang first2 muncul dalam otak aq yang tak brape berfungsi ni pagi ni... haha
Esok wat cabaran nombo dua plak...