Hanya dengan Mengangkat Kening shj

بسم الله الرحمن الرحيم


Buku yang baru beli tadi..mase lepak ngan rakan2 di Popular


Teringat teka teki Kak Sodare aq, Kak Ika:
    "Bende ape yg paling senang nak angkat"
Aq jawab:
    "Angin"
Kompem2 salah.. Jawapannye:
    "Kening"..
Dan beberapa jam lepas tu, die tak abes2 angkat kening, konon demo kat aq la..

Aq taknak cakap sal teka teki, ataw ape yg senang angkat,(bahaha), tapi pasal "angkat kening"

Setiap kali jumpe siape2, try buat..
Mesti jauh dari dalam hati org tu akan ade respons "org ni peramah"..

Kalu tak paham, takpe, aq paham keadaan korang..
Bile kite angkat kening, tu dah kire satu "teguran"..
Boleh gak buang sangkaan org yg kite ni "kera sumbang" aka sombong..

Kalu2 ade org yg pandang je kite (konon malu nak tegur kite), try la angkat kening.. Mesti orang tu rase "akhirnye"!!(bhahaha)

Atawpun, bile jumpe ngan org yg kite tak kompem kite kenal ke tak. Nampak macam kenal, tapi tak kompem. Sesuai beno la, angkat je kening. Die sendiri akan bagi jawapan.
Kalu die balas, dan terus "hei!", maknenye, betol la kite kenal die.
Kalu die angkat balik, dan senyum, tu kite same ade die pon konpius, ataw die "minat" kat kite kali pertama jumpe(ala2 cinta pandang pertama)..
Kalu die pandang lain, maknenye tak kenal la tu..
Kalu die buat muke menjengkelkan, kite cover je, konon2 eksersize kening..

Dengan sekali angkat kening shj, kite boleh rapatkan silaturrahim. Kalu yang "kenal2 gitu" boleh bertegur sapa, yang bermusuh boleh pulihkan semula persahabatan. Dan bile ade kawan yang tengah badmood, boleh redakan sikit moody die..

Mudah kan??

Mari la kite saling mengeratkan silaturrahim,
Majulah sukan untuk negara..