Kawan Sekatil

بسم الله الرحمن الرحيم



Owh, mak aih, tajuk. Men-terangsang-kan benar ya.
Ni aq nak berkisah sket pasal kawan sekatil aq.
Tapi sebelum itu, aq ingin menyatakan dengan sekeras kerasnya yg aq bukannya memiliki minat songsang ya.

Org panggil die Is, ade yang panggil die Pinocchio, atau Hidung. haha, sori ter-aibkan.
Mase aq form 4, (aq duk asrama ya), die baru je masuk dengan sorang lg member die, tapi diorang setahun tua dari aq. (kirenye die form 5 laa)..

Die ni duk sebilik ngan aq, tido pon tumpang katil aq. Time tu katil tadek kosong.
Sebelah katil aq adelah si "voldemorth", atau lebih dikenali dengan panggilan "kemek" oleh orang2 lain.

Ade macam2 cerite jadi sbenonye samase die tido sekatil ngan aq. Antarenye, die slalu kongsi earphone (sebelah2) ngan aq sblom kitorang terlelap, dan yang paling kelakar, mase tido, si Voldemorth yg tido kat katil sebelah tu boleh tertendang muka dia.. Boleh bayangkan tak bertapa ganasnya "Dark Lord" ni tido..
(Mungkin dia dengki dgn hidung Pinocchio agaknya)

Tapi, ini cerita utamanya.
Ade satu malam tu, aq terseda. Die tengah cakap ngan awek die (melalui talipon ya).
Ayat bukan main romantik. "Abang"-"Sayang"...
Bile awek die talipon die semula sbb kredit die habis, die marah, sbb menghabiskan duit awek die tu.

esoknye aq cakp kat kawan sekelas aq "Pe'ah", pasal ni.
Last2 aq tambah "Rase cm nak becinta jgak laa"..

Haha... Apasal aq ber-iya-iya sangat ya?
Haha. kat situ aq nampak "kasih sayang", "pengorbanan", dan "ambil berat" diantara dua manusia.
Sangat "ajaib"...

Wallahu'alam. Mungkin dari situ aq belajar untuk "Melihat perempuan dari hati, bukan dari rupa",
sbb dari hati, akan rasa "kebesaran Allah swt" melalui perasaan yg kita ada.. kita tak boleh ungkapkan perasaan "sayang" dengan kata2, apetah lagi nak menggambarkan sifat Allah swt yang "Maha Penyayang"?
Kerdilnya kita...

Tak lama lepas tu die kelua ostel, duduk luar..
Die bagi aq baju sukan sekolah rendah die kat aq, tande kengangan.(Aq rompak dari die, naseb baik die bagi)..

Aq tak tahu ape hukumnya "becinta" dalam Islam, sbb buat masa ni aq belum dengar keterangan yang sahih dan meyakinkan.Wallahualam. Tapi, sayangilah kawan2 kite, keluarga kita, tupon dah cukup kan?.

Kat sini ade dua konklusi:
1) Duduk diasrama, sgt biase tidur ramai2, rapat2, dan berhempap limpap dan sangat seronok
2) Aq malas buat kerja2 yg ada, jadi aq update blog..

Wasalam