Pe-nyeberang Lautan

بسم الله الرحمن الرحيم



Sanggup datang ke pahang, naik kapal terbang, seberang Laut Cina Selatan demi untuk "Asasi Undang2"..
Kalu aq, aq tak sanggup. Tinggalkan keluarga, tempat, persekitaran, kawan2 dan kebiasaan aq sejauh ni. Aq sangat2 "tabikk" kat diorang.

Sebagai tuan rumah (aq org Kuantan,hahaha), aq rase kedatangan diorang ni banyak bawak jasa pada kite2 orang. Terutamanya aq. Kalu takde diorang2 ni, mesti tak se-seronok mcm ni..

Aq takkan lupa, 3 dari diorang adelah "rakan niaga ampaian bekalang (pasaran gelap)" aq.
Bie, sanggup hantar makanan malam2 buta cume sbb aq lapa. Natia, sanggup turun nak bagi nota kat aq, tengah2 malam walaupun aq bukannya buat kerja tu same group dgn die. Farah, sanggup bangun pagi2 bagi tutor untuk aq pinjam + photostat (walaupun tutor tu Najwa yang punya,hahaha)..

Khalid, abang ipar aq. Banyak mase sanggup kongsi dgn aq. Kadang2 dating pon, sanggup bawak aq. Rase mcm menyibuk je, tapi die tak penah kisah. (Amal dah tentu2 kakak aq..bhahaha)

Bie, sangat bijak. sekejap je assignment term paper siap. Terimakasih. Die selalu teman aq jalan2, teman aq buat keje2 pelek, teman aq meng-gelakkan orang.
Natia, selalu suke aksi spontan die. Suara "loud-speaker" die, gelak die.
Farah, tengok die lama2 mesti buat aq tergelak. Jarang jumpe orang mcm ni.
Khalid, terimekasih sbb jage makan + minum + kebajikan aq...

Kalu tak ade diorang, aq akan rase hidup aq kat kampus ni agak suram..
Bagi aq, dan yang lain2, korang tak pernah jadi orang luar, atau perantau kat sini, tapi kita dah macam satu keluarga. Jangan sekali pon rase diri korang terasing,ya.

Aq sentiasa pegang kata2 keramat Hani:
 "Group C bukan group, tapi family"
Rase macam tanak pisah dgn sorang pon ahli2 grop ni.

Pos kali ni aq gunekan ruang untuk mengucapkan kepada kalian2, abang,adik dan kakak aq yg datang dari seberang laut ni, TERIMAKASIH.
Walaupun aq tak penah buat ape2 kat korang tapi korang sentiasa baik kat aq, dan kawan2 lain..

Terimakasih