Tetap



بسم الله الرحمن الرحيم


Hiraukan orang yang ketawakan kita kerana kita berbeza,
Tapi ketawakan hakikat yang diorang semua sama..





Semue orang tak same..
Bile tengok balik diri kite, cam secebis "seni" ciptaan Allah swt..
Keciknya kita. Bandingkan dengan bilangan manusie yang pernah wujud, bilangan makhluk yang pernah ada..
Tapi Allah swt tak pernah lupakan kita. sedangkan kita yang lupa pada dia, Yang Satu..bukannya banyak..

Kadang2 aku ni duk mengarut sorang2..
Tak semue pendapat aq dalam blog tu "tepat".. cam S&M::Rihanna tuh..
Nampak cam salah kan?? S&M tu adelah sejenis "cara" hubungan "intim".
Tapi aq pakai letak je pendapat sendiri..
(Aq pon tataw pendapat aq tu betol atau tak) [Lack of Confidence]

Kerja banyak, tapi otak makin stroke..
Tutor asyik duk "copy" orang..
Assignment group asyik harapkan group bagi "guideline"..

Sampai bile la nak duk gini.. bilik pon dok mintak roomate uruskan..
Kerja aq, tangkap gambo, ambik video, sampai orang2 semua rimas.
Aq da jd cam obses sangat, sbb bagi aq, setiap titik ciptaan Allah cantik, tapi tak untuk semua orang..

Orang2 semua da start kapel2..Jap, lagi dahsat..
dah start "Propose" dah pon. Aq plak rase cam hidup aq baru je nak mula.. Rase cam masih "Under18"..

Bile fikir2 balik, dulu2 mase kat sekolah pon, mane la pernah aq buat kerje pape.
Buku terbiar kosong. Kerja sekolah? Cam tu la.. Mane la nk sentuh sangat..
Buku rujukan "SPM"?? mane la pulak ade, nak cari duit kat mane??(taknak mintak mak ayah)
Dari aq mintak mak ayah aq belikan buku, elok aq mintak MP3..harga same je (time tu)..
Lepas habis sekolah, buang. Adik2 mane leh guna, sukatan pelajaran kompem tuka punye..

Yep, mcmtu, la aq dulu, dan sekarang.
Dok malas memanjang.

Teringat time tumbuk tiang pondok sebab geram ngan Syaffiq (Nazrul) dulu.. Ingat nak tumbuk die, tapi die bdk kecik.. Tiang pon jadi la.. Esok kat sekolah, tak dapat manulis sbb tangan luka+lebam..Haha..parah betol..
Pastu aq gunakan alasan tu supaya tak menulis untuk seminggu...

Tme sekarang kalu nak at camtu, jadi buruh tani la aq.. Sehari kerja tak buat, "punah" final exem aq. Time sekolah dulu, kerje senang. Time oral,pakai cakap je. Aq sokmo dapat markah tinggi sebab aq memang pakar "kelentong" bile cakap spontan. Time pereksa pon pakai "KBKK" (Kuat Betol Kau Kelentong) je..
Sbbtu markah aq pon cetek(rendah).Fakta takde..

Aq tetap aq. Sonok hidup jadi diri sendiri. Kadang2 rimas jgk jadi baik sangat. Ayat2 kat blog, fbook, twitter ngan cakap sekarang pon da jadi cam "sivik" giler. Kalu aq cakap ngan diri sendiri, mesti da kena lempang2 dah..haha..

Tapi aq tau, Allah jadikan aq dengan kelebihan sendiri. Walaupun tak hensem, tak berapa pandai, dan tak berapa disukai..terime je diri sendiri. Kalu rase salah, ubah la diri tu. Manusia boleh berubah, tapi jangan sampai jadi orang lain. Tu dah "meniru"..

Aq tataw ape aq ngarot ni. Aq mmg suka karut.. lama dah tak karut.. Wasalam, mintak maaf..