Aku Terpaksa Benci Korang


بسم الله الرحمن الرحيم
Biase la. Manusia buat silap. Maafkanlah diorang.
Tapi, aq try camne pon, aq tokleh maafkan diorang2 ni. Sorry to say la. Aq tak benci tapi dalam hati aq ade simpan rasa "sakit" tuh.



Mule2, sorang cikgu ni.Mase tu aq Form 3.
Aq kena jawab soklan ni. Ilustrasi nye camni:

Aku (Baca soalan). Antara berikut, yang manakah haiwan:
a)nasi b)halilintar c)arnab d)rumah kayu..
Jawapannya B..
Cikgu tu: Memang saya lempang kalau kamu tak tahu. Saya lempang nanti. Bende mcm ni pon tak tahu.
Tibe2 musrid kesayangan die bersuara: Cikgu, macam mana nak tahu jawapan? Tak tahu mcm mane nak bezakan. boleh terangkan.
Ciktu tu tadi tibe2 jadi "baik". Baik la, saya terangkan. Sebenarnya macam ni..(terus ajar).

Tak rase cam sial ke cikgu tu. Memang ramai orang 'respect' cikgu tu. Die cikgu pakar. Kerajaan pon approove kepakaran die. Tapi bagi aq, sori to say la cikgu. Perangai cikgu buruk sangat.

Pahtu sorang manusia sebaya ngan aq ni.
Mase tu kat lua surau. Tunggu masuk waktu maghrib, time kat asrama. Aq dengar surah Al-Ihsan, sorang2. MP3 kat henset aq.(sampai sekarang aq simpan surah tu sbb surah feveret aq).
Tetibe ade la sorang makhluk ni datang. Tetibe mintak bluetooth surah ni. Aq pon bagi la.
Dah siap2 tu, pegi pulak masuk dalam surau, bukak kuat2. Bajet nak ambik perhatian orang.
Die ni mmg giler glamour. Tak sangka pulak sanggup gunakan ayat JAlQuran tu untuk riak, kejar populariti.
Rase nak terajang2 muka makhluk ni.

Ini ade lagi sorang makhluk Allah nih.
Bapak cepat taching nye. Setiap mase die nak die je dapat perhatian. Bile orang tak dengar cakap die, mule la buat ayat macam2. Lelaki, tapi merajuk kalahkan perempuan.
Bile time set2 aq ade masalah je, die sebok la mule cakap, yang kononnye bile takde die, banyak masalah timbul.
Pigi mam la hang!

Adoii...
Dalam banyak2 manusia, manusia ni la yang paling susah aq nak maafkan. Sorri to say la korang.

Wasalam.