Tiba dan Pergi


بسم الله الرحمن الرحيم

Bila Ramadhan pergi, Syawal akan tiba.
Aneh kan. Ramadhan, Syawal. Due bulan ni sangat sinonim dengan nama orang.



Jangan jadi hamba Ramadhan sbb kita hamba Allah swt.
Faham tak quote ni? Asal tiba Ramadhan, mesti sebok membazir kat bazar. Jadi bazar Ramadhan boleh di tukar jd "bazir Ramdhan" plak. haha.
Mesti ber-sopping sakan beli baju raye. Habis berjuta-juta.

Dan, yang "pergi" adelah Ramadhan dan kawan2 aku.
Macam yg aq cakap, aq takkan tinggalkan kawan2 aq sbb aq tinggal kat Kuantan. Diorang yang akan tinggalkan aq, balik tempat masing2. Terbukti aq ni kawan setia,kan?haha
Masing2 balik nak beraya dengan keluarga. Aq pon nnti balik beraya jugak kat Johor. Tempat yg PALING akan aq SUMBAK. Rase cm terseksa. Taksabar nak tulis entry pasal bertapa seksa nya duk kat kampung nanti.(adoih)..
Aq doakan rakan2 aq sekalian yg balik Sabah Sarawak, Melaka, Negeri Semilang, Ganu Kito, Perak, Segamat, dan setiap pelosok Malaysia, selamat berbahagia menyambut hari kemenangan nnti. Jangan lupe bawak kat aq makanan fofuler negeri hangpa ke aq nih. Aq nak rase sbb sepanjang aq belajak, aq duk kat Kuantan jak. (kena badi)

Dan, yeah! Aidil Fitri tiba jua akhirnya!! Aq masih tak sopping baju harian lagi. Wadoihh.
Lagu raya dah selok da download.haha.
Mase yang sama, saat berkumpul ngan family, hari kebahagiaan, dan hari test vokal bertakbir tiba. Kuih2 sedap2, lemang, ketupat, dodol durian. Oyeah!! Alhamdulillah.
Paling syok bile perjanan balik kampung.
Peristiwa yg aq ingat sekali mase berhenti kat satu pasar malam yg giler vavi sesak kat Johor nuih, g beli juadah berbuka, tapi aq ngan adik aq g beli kad Yu-Gi-Oh. Dan disitulah bermulanya aq sebagai ginius main kad tu.hahahaha (kisah lama)..

Aq doa hangpa semua sonok beraya tahun ni. jangan hilang jari, hilang mata, hilang selera dan hilang akal semasa raya yg bakal tiba nih.
Jaga diri, ingat Allah swt.

ok dah, puas mengarut. Aq rase makin lama, entry aq makin takde input.
Wasalam ya!!