Anak Muda Sekarang


بسم الله الرحمن الرحيم



"Blogging" - Dulu aq ushar kawan2 je yg rajin berbelog ni. Yang rajin tulis citer, panduan2. Aq tataw langsung sal blog memblog nih.
Sampaila suatu hati mase kelas CSC, Madam Rahmah expose pasal cara buat blog.
Whahaha, tak sia2 aq belajak teknologi perkomputeran secara sampingan nih.

Pade suatu malam, disaat aq tersumbat kepale otak nih, esoknye ade exam law, aq pon pakai bedal buat blog. Ambik kau!
Pade mulenye blog nih aq kongsi dengan adik2 aq sblom adik aq pon ade blog sendiri.
Terimakasih jugak pade makcik Nadirah Izan, sbb da bantu aq malam tu memciptakan blog.

Aq suke tengok blog2 yg ade design kera-aktif. Belajaq sikit2, usha2 blog orang.
Tapi kebanyakan blog yg aq follow, yg ade mesej islamik la. Bia aq sedo diri sket.

Setelah banyak bende aq duk ubah, ini je hasilnya (sekarang) - putih, dan kosong. Haha.
Aq suke putih, dan blog adelah tempat aq coolkan hati aq. Taknak la crowded mak aih sangat.
Bile bace balik post2 awal dulu, memang rase yg aq aq ni sivik,muahaha. Agak taching gak.

Orang ckp: "Blogger ni such a geek person."
Urm.. yeah kot. Tapi aq bukannye "indoor person", bukan jugak "creepy stalker".
Ade yang beranggapan yg blogger ni biasenye hudoh2, yg tadek kawan dan tadek gelfrenkat dunia nyata.
Ade jgak yg beranggapan orang yg populer, mungkin giler glamour.

Rasenye orang2 tu saloh arh. Aq bukan mane2 dalam kelompok tu, (okeh, tadek gelfren lagi-tunduk muka) dan member2 aq yg ber blog-boloking ni pon bukannya orang yg gitu gaye. (bela kawan tuhh!!)
Mungkin ni memang trend sekarang kot??

Bagi aq, becakap shj tak cukup nak sampai kat semua orang pasal sesuatu perkara yg best (mcm hal2 islamik tu), dan terlalu kuat kalu nak cakap pasai pendapat2 aq, yg akn mengundang immediate anger.

Aq rase ruangan ni bukan untuk politik, hal peribadi, islamik, pasal menggedik, akademik, fasion. Oh no,no,nonono... Memang aq pakai tulis je ape yg aq rase nak ber-bolok. (Bolok-ing)
Aq bukannye mengharap berjuta2 followers. Sekadar ade yg nak follow sudah. Aq taknak sampai 4 juta orang bace pasal citer aq.

Aq pon ade due blog. Se lagi untuk letak gambaq2 yg cool. (Bajet nak jadi photographer la tu). Leh klik kat "Go to Photo page" pada anakpanah di kiri anda ya. Jangan malu2.
Kepada followerss dan pembacass blog aq, terimakasih bebanyak, kalian (nangis sambil senyum-hingus mula meleleh).

Berhenti prajudis, dan hidup dalam suasana positif (pakai serban). 
Terimakasih pasal sanggup baca. Wasalam.