Hapekebende Pulak?




بسم الله الرحمن الرحيم


Termenung aq nengok laptop.
"Da habis daa".
Penah rase tak satu perasaan aneh bile da khatam tengok final satu citer bersiri yg da lame korang follow?
Contohnye citer Digimon Adventure mase kecik2 dulu yg kite follow giler sbb nak taw cmne care diorg kalahkan Vendemon, Dark Masters dgn last skali Epocelipsmon. Tak pon citer Rosalinda yg hari2 kul 3.30 dulu mengadap tv nak taw Rosalinda kawen tak dgn Fernando Jose. (Rosalinda sgt cantik beb!!)
Follow rapak citer YuGiOh sbb tengok skill2 die tunggang terbalikkan permainan kad.
Mungkin citer Fruit Basket yg buat kite menjiruskan air mata sbb terlalu kelaka atau terlalu sedih.
Paling koman pon, citer Hana Kimi yg hari2 play kat laptop nk tengok scene2 kelaka.

Pade mase mule2 kte tengok, salah satu yg ad dalam otak kite mestilah "Tak saba nak taw Final citer ni?"

Last2 kite dpt taw citernye habes cmne.
Epokelipsmon tewas, pahtu kanak2 terpilih balik dunia masing2. Rosalinda rujuk semula ngan laki die si Jose tu. Yugi yg cool last skali balik kat dunia die, die da tak jadi personaliti kedua Yugi ketot lagi. Last skali Tohru jumpe ngan ketua keluarga Sohma, ingatan die ta dipadamkan. Mizuki pulok pilih Sano....
Apekah perasaan lepas da taw smue tu??

......"Da habis".....

Lepasni da ta perlu beria sakan duk depan tv tunggu citer tu lagi.
Da tak payah klik laptop lagi sbb nk taw cmne jadik lepasni..
Sbb tak boleh, dan tak perlu..

Yah, cmtulah ape yg aq rase sekarang ni.
Da habis asasi undang2.
Da tak perlu fotostat note,
Tak perlu suroh org ajar,
Tak perlu duk depan tv tengok berita tiap2 balik rumah.
Tak perlu ambil tau soal perlembagaan negara.
...

Tak perlu tunggu kawan2 ajak g jalan2.
Atau mesej siape2 sbb perlukan bantuan suplimen kerja rumah, notes, atau makanan lagi.

Ape yg aq buat: Termenung keras kejung.
Tak taw nak buat ape dah.
Blog masing2 da smue tulis sal "farewell".
Aq lom sdie lagi nangis dpn laptop. Nanti2 la.
Aq akn rindu suasane2 ni. Walaupun mule2 aq rase tak sabar nk habiskan beban2 ni.

Walaupun aq da nyanyuk, smpai aq da ta ingat name kucing arwah atok aq (name die "Bujang"), tapi InsyaAllah aq takkan lupe ape makne sebalik "Asasi Undang2 2010/2011".

Aq akn tulis farewell gak pahni. Tapi aq perlukan masa.
Terimakasih semua.