Badge Group C 2011



بسم الله الرحمن الرحيم



Ianya bermula bila aq tanye sahabat2 group aq.


Sebab kenape aq buleh terfikir sampei ke tahap badge ni, sgg aq tak banyak menyumbangkan pape jase pade group aq ni. Jadi, sementara aq tak "tertekan" untuk belajar demi peperiksaan yg bakal menjelma ni, elok aq taburkan sikit bakti.

Memang feveret aq buat keje2 yg tak berfaedah ni.

Aq letak due bangunan yg paling bermakna, "ECM" dgn "MegaMall" sbb due tempat ni adelah tempat yg paling kerap kitorang lepak bersama.
Ade bangunan2 lain, sbg simbolik bandar kuantan, tempat kitorang habiskan masa bersama, dan dekat depan sekali, bangunan UiTM, rumah yg keseterusnya kitorang selepas rumah sendiri dan rumah2 lain.
Gerigi dan alat2 pembinaan tu sebagai simbolik "pembangunan" diri, sikap, dan sifat kitorang sepanjang berada di tengah2 bandar Kuantan nih.

Aq letakkan sekali link kat bawah setiap logo ni. Jadi, kalu korang nak letak logo ni pade Blog (bagi yg ade blog je la), ini ape yg korang buat:

Klik pada "klik DISINI" setiap logo dibawah tu. (Aq tataw lah boleh ke tak. Kalu tak boleh tu naseb la)
Jika boleh, cari "HTML code" di bahagian kanan, dan copy.

Jika tidak berjaya juga,ambil link di fesbuk aq, klik kat SINI. Tapi saiznye yg paling kecik tu lah, ya.

Pergi pade blog korang, tekan pade "layout" (jika menggunakan stail baru), atau "design" kalu masih menggunakan yg lama.
Tekan pade "add gadget", dan "HTML"
Dan paste kan link berjela2 tu, dan save.

Korang leh pilih saiz yg korang rase muat pade blog korang, dan rasenye toksah risau pasal background colournye, sbb aq da transparent kan.












Harap korang enjoy makhluk ni mcm mane aq enjoy membuatnye.
Terimekasih ^_^