Mesej Terselindung Disebalik Iklan TV

بسم الله الرحمن الرحيم



Penah tengok kan iklan Safi Balqis kt tv?
Bile Shila start tanye "Nak taw rahsia saya?", aq ngan adik aq akn serentak cakap "TAKNAK".
Bukannye kitorang tak suke Shila (die cantik beb!), tapi lebih kepada "bagi respons".
Memang feveret aq ngan adik aq buat lawak lepas tengok iklan.

Nak bercerita tentang iklan Kit Kat.
Korang tau nak makne disebalik iklan tu?
Iklan tu start dengan sorang budak yg keje kat kedai yg bukak 24 jam (mcm 7e gitu). Lepastu muncul M.Nasir dengan berkostum Hang Tuah.
Bile budak tu tanye "M.Nasir kan?", die tak mengaku, tetap nak jadi Hang Tuah jugak. Lepas tu die start bersilat. Tapi berhenti lepas budak tu hulur Kit Kat. 
Die lepastu bukak rambut palsu die, makan dengan asyik. Budak tu tengok dgn senyum.
Tapi lepas habis makan, die pakai smula rambut dan berterbangan kelua.
Perasan tak? die tak mengaku pon die M.Nasir.

Korang tengok iklan ni perasan tak mesej yg cuba disampaikan?
Lepas tengok banyak kali, baru aq perasan.

Mesej pertama: M.Nasir ni ngigau tengah2 malam. Seda dari tido, pakai kostum watak2 yg die penah belakon, lepastu jadi watak tu. Lepastu meracau.

Mesej kedua: Kalu rasa lapar tengah2 malam, pegi je kat kedai2 yg bukak mcm 7e ke, belagak jadi Hang Tuah. Nanti dapat kitkat percuma.

Mesej ketiga: Kerja lah kat kedai serbaneka shift malam. Nanti ade selebriti yg ngigau datang buat onar. Dpt tengok life. Hahaha

Oke, jangan ambik sirius. Aq gurau je.
Sori M.Nasir, sori Kit Kat, sori 7e, sori kawan2 yg baca.
Hahaha.

Wasalam