Wujudke Makhluk Asing

بسم الله الرحمن الرحيم



Aq teman adik aq tengok tv. Ade sorang makcik jalan atas rail kereta api. Tetibe ade kereta api nk lalu. Pastu ade sorang awek yg muke mcm Aisyah Razali pegi berlari konon nk tolong makcik tu. Pakwe die pon nak tunjuk katang, keja la jugak awek die tu, konon nak selamatkan. Aq rase direcktor die ni bodoh gaban giler vavi.Orang na selamatkan orang yg nak kene langgar tadi tu boleh pulak lalu atas rail tu dulu sebelum nak tolak makcik tu ketepi. Susah sangat ke kalu ikot tepi aje, pastu tolak ke seberang. Makcik tu pon pekak ape, orang dah jerit2 gaya slow motion belakang telinga tak dengar. Pakwe die tu bodoh jugak, taw awek die tu lari atas rail tu dengan gaya bodoh yg nak selamatkan makcik pekak tu pon g lari atas rail tu jugak. Last2 tak kena langgar pon. Ape point scene tu? Da la slow motion dekat setengah jam untuk scene tu. Macam mane otak rakyat nak berkembang kalu hari2 tengok citer yg mengecutkan otak mcm tu. Such a sinetron. Bodoh, aq rase citer Teletubies lagi bijak, dan lagi logik dari citer ni.

Tapi tu bukan poin utame aq.
Harini aq lalui mcm mane hari2 biasa. Baru aq tau yg tak sampai seminggu pon aq dah cuti. Kawan2 smua da keje. Aq malas lagi. Nak mintak keje kat sekolah, tapi da nak ujung tahun. Tu je la aq ad "passion" nak keje wat mase ni. Ta kisah la anak2 murid aq balik rumah lebam2 lepas ni.

Harini cerek rosak. Mak gune cerek lama yg bile da masak akn kuarkan bunyi cm coach tium wisel. Aq suke giler!! Erh, aq mmg suke bende2 dan situasi2 lama cm tu. Bilik aq pon da kemas dan susun semula semalam sbb ade penambahan almari yg Khalid bagi. Yg bagusnye, bilik aq sgt kemas. Yg tak bagusnye, dah tak gaye cm rumah lame dah. Dah nampak moden. Rasenye aq kena tuka care pemikiran aq kpd yg baru.

Dan orang2 lain smue macam "berbunga2" bercinta. Sedangkan junior sekolah aq yg 13thn, tak cukup umur lagi tu pon da "in relationship". Dahsatnye dunia harini. Tapi aq rase time aq kecik2 die dulu pon, same jugak. Cume aq tak la berani cm die, bgtaw smue org. Tapi nnt die besa, rasekanlah betape beratnye nak pilih awek. Macam mane kusutnye nak pikir ap jadi lepasni ngan idop ka lepas ka da "in relationship" tu.
Kene beli cincin, beli bunga, pegi makan same2 due orang, mesej dan talipon. Damn!! tu semue keje orang yg da kawen. Nampak cm aktiviti orang tua. Yg kompem, aq takkan buat semue tu smpai umur aq 25! Aq tak sdie lagi idop jadi org tua. (tengok kalendar).

Aq rase aq ni penting diri la. Post aq smue pasal diri aq. Teruknye. Aq rindu kawan2 aq. Tadek geng nak g jalan2, borak2, dan saling mmbuli. Oh ye, satu lagi. Aq rase tajuk aq selalu tak kena ngan entry aq.