Khas Buat



Bukak buku Harry Potter & Deathly Hallow harini. Da berabuk.
Buku yg aq mintak lepas SPM. Mahal siak time tu. Selembut gadis aq pegang buku tu dulu.
Kat depan buku tu, ade part 'dedication' dari J.K. Rowling. *Tringg!!*
Idea muncul. 
Awal Muharam datang, dan aku tetibe teringin (lebih pade syok sendiri) na wat acknowledgement pade geng2 blogger aq yg aq sokmo usha blog diorang sepanjang tahun Hijrah lepas. (denga cm Islamik giler) Mwahahaha..

Disebabkan mase aq taip ni masih tahun 2011, aq pilih 11 orang short-list blogger yg aq suke usha blognye. Untuk tidak pilih kasih, atau bias, aq mention ikut abjad,ya!!

Ayu a.k.a. Acik 
 Adik aku!! Aku bace blog dia lebih pade na "spy" die..hahahaha. Bace kisah budak2. Ade beberape detik aq faham sebab kerenah kawan2 pompuan mase sekolah dulu..


Dira a.k.a. Nadirah Izan 
Aq suke blogwalk sambil bace2 sal Islamik (sebahagiannye la). Blog ni salah satu blog untuk blaja sejarah Islam dan hal2 Islamik ni. Bhaha.. Tambah pahale yg kurang,kn? Kan?? Maklom la, anak Ustad.


Diyana a.k.a Pe'oh 
Aq selalu lawat belog ni sebab na ambik tau sal Yakuza. (Bhahaha)
Tadek la. Aq rajin bace blog ni sbb 1,kawan. 2, ayat die gune mmg sempoi2 bahasa je. Bhaha.. Agak terhibur disamping menyambut seruan kerajaan untuk "Amalan Membaca".


Ecah a.k.a Angoh a.k.a Aisyah Zaid


Membaca perihal makcik-makcik era moden ni... (bhahaha).
Tadok la weih. Same la cm Dira, ini salah satu blog tambah pahala aq yg seciput ni. Kadang2 susa na cari belog secara rambang kat google. Naseb baik ade kenal2 ngan orang yg berilmu dan sudi kongsikan seperti mereka.

Farahin a.k.a Datin 


Dia ni da kawen ngan Dato' pada usia muda. Tahniah ya, Datin! (aq tipu je)
Tataw la nape, ingat dia, ingat kat 7E..
Ade satu part aq suka kat Datin Orked ni, komen2 die. Semue bernas. Pendapat2 die, kadang2 die merungut pon ade point. Budak dekan Law la katakan~.. Bhaha.. Tahniah Datin!!


Fizoul a.k.a Hafizul Anas 
Coret-coret-coret-coret. Aq suke stail die becakap. Comel gebu-gebu gituhh.
Bile bace blog die, akan terngiang2 cm blog tu bersuara cm die. Doodles die sangat mmbuat orang faham cerite die. Bhahaha.. Anaaaas!!

Hani Zain a.k.a. Ziana Zain 
Ramai tataw die ni sebenanye adik Ziana Zain. (ok, aq tipu lagi).
Hani Panda. Suare die sedap.
Aq usha belog die sbb ayat2 die semua "memorable" dan "mendalam". Bertaman hati aq bace. Taman Negara terus.
Never Say No to Panda.

Iman Talib 
Die ade "miracle touch" melalui Photoshop. Tengok la belog die. Cukup menggambarkan homosek metroseksual. Semart, lawa, cool. Semua lah. haha.. Sori Iman.. Part yg aq potong tu sekadar berjenaka. Tadek niat lain, sumpah!!  *kriik-kriik

Qieqie Senpai a.k.a. Qieqieakilahashari 
Aq panggil die "akak samurai".. bhaha.. (Sorri Encik Abang Samurai, jgn bunuh saya)
Ni la blog petama yg aq bace. "Pink". Walaupun aq agak alergik dgn kaler pink, tapi aq bleh buat exception utk blog ni. Hahaha.. Salah satu tarikannye, gamba2 lawa (DSLR derr)..

Reen Rostarizam 

Bile bace blog ni, rase "naluri keibuan" tu wujud.. hahaha..
Kadang tersentuh bace kisah die dan mak dia.. Reen!! Kuat semangat!!



Zhafran Zaid a.k.a. Cap 
Entah tataw bakpe aq bace blog ni. Name aq jarang sekali di mention. Post2 pon tadek kene mengene ngan aq. Bhahaha.
Tapi aq bace gak citer2 yg "sekadar cerita" ditulis nye. Tambah ilmu mmbaca, mungkin?..haha


PENAMBAHAN
Bie a.k.a. Bahirah a.k.a. Dayang.
Oke, die takde blog.
Tapi semalam die blackmail kat Facebook aq, pakse aq lukis gamba budak satu kelas. Kalu tak, die bunuh kucing jiran die. Aduhhs.
Aq lukis gamba die sorang je la. Memang jenoh na lukis satu kelas, kn?
Moga2 kucing jirannye terus hidup dengan damai~..


Terimakasih dan tahniah buat 11 + 1 insan ini. Teruskan usaha anda dalam blogging (bajet expert seih).
Terimakasih memenuhkan beberapa sisa2 masa hidup aq yg terbuang dengan penulisan korang yg owesome.
Sebenarnye ade beberape lagi blog yg aq suke bace, tapi ini shj yg terpilih. Mwahahaha.

Terimakasih.
"Sesal dahulu pendapatan lumayan, sesal kemuadian pendapatan rendah"