Nombo Sebelas.

Dengan terkejut giler vavinye makcik Pe'oh a.k.a. Diana Safiah telah men-tag aq dalam satu post yg mmrlukan aq berfikir panjang. Abes sawang2 dalam otak aq nih, lari black-wodows yg bersarang.
Tapi, Pe'oh Mafia ni punye pasal, elok aq follow rapak je.

How To Play(Rules)
1.     You must post this rules .
2.     Each person post 11 things about themselves in their journal .
3.     Answer the questions tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer .
4.     You have to choose 11 people to tag and link them on the post .
5.     Go to their pages and tell them you have tagged HIM / HER .
6.     No tag back .


Answer for no 2 of the rules
1.     Aku lelaki
2.     Aku tengok "parental guide sites" tanpa "parental guide"-bhaha
3.     Kerekter aq kejap macam SIV(under 18), dan kadang2 macam Jetita(Sinetron)-faham tak?
4.     Aku sokmo ckp bende mengarot
5.     Aq suke baca komik
6.     Aq suke lukis komik (Aq da lukis due siri komik sendiri - "Skull-Time)
7.     Aku ade kelebihan mengenal dan meneliti serta mengomen makan2 yg aq rase. (Boleh jadi tukang rase makanan)
8.     Kuat meroyan bile rancangan aq ta menjadi
9.     Aku suke giler ketawa dan try buat org ketawa walaupon ta berape menjadi
10. Aku suke berada dalam gambar (bajet model)
11. Aku tak pandai describe diri aq sebenarnye.Jadi, aq tak sure jawapan2 diatas.

Soalan Pe’oh
1.     Boys or girls . Who suits you well to befriend with ? Why ?
Aku sebenarnye ta kisah ape jantina atau rupe paras kawan aq tu. Tapi yg suits aq, laki yg budak2, pompuan yang da metured siket. Bagi aku, laki makin besa makin tinggi ego, pompuan makin besa makin tinggi timbang rasa. Lagipon aq suke borak2 sal katun ngan games ngan budak2 laki. Pompuan bile besa plok agak "caring".

2.     Tempat lepak / hangout paling layan 
Kat mane2 tempat yg nampak pemandangan jaoh. Aku suke tengok langit.

3.     Siapa / Apa penaik semangat anda ?
Adik2 aku kot. (Sbbtu kalu ta jumpe adik betol, aq cari adik yg fake.)

4.     Pendapat anda tentang budu , belacan dan cencalok serta ikan masin .
Mak ayah aku makan ikan masin. Aq trauma sbb penah tercucuk tulang kat dalam kuku dulu. Belacan ngan budu pulak, natural je. Aku ta kesah.

5.     Pendapat anda tentang Big Apple , Pizza Hut , Baskin Robbins serta Tutti Frutti .
Tempat2 yg aq slalu mintak orang belanje aq. Mmg agak mustahil aq na belanjekan duit kat tmpat cmni.
Cume Big Apple je, sbb aq sokmo belanje adik aq.

6.     Perlawanan sukan yang menarik perhatian anda tanpa berganjak walau sesaat .
Juara Lagu, Muzik2.
(Hey, ni sukan menjerit, tarian, dan memerah idea, kayh..)

7.     Usia pemberontakan anda berserta sebab pemberontakan berlaku .
Form 2 (14 tahon). Dah fully cukup umur kot?

8.     Kesempurnaan itu penting atau perlu ? Sebab ?
PENTING. Manusia mengejar kesempurnaan, walaupun mmg mustahil nak sempurna. Kalu tak wujud, manusia na kejar ape? Kecelakaan??

9.     Kesilapan yang pernah dilakukan sepanjang berblog ?
Salah eja bertubi2 dan post2 bnde yg buatkan org sakit hati. Mwahaha

10. Kenangan pahit dan manis yang mampu mengeluarkan air mata tanpa dipaksa .
Mase flash-back citer berbolok kat asrama dan zaman dulu2, aq boleh ketawa sampai berair mata.

11. Pendapat anda tentang soalan-soalan yang diberi .
Aku rase Pe'oh dah jadi feminin da sekarang.


11 Soalan orang yg di tag WAJIB jawab:
1. Perkara ape yg korang rase best bile buat mase kecik, tapi dah besa skerang korang rase perkara tu sangat bodoh.
2. Berape kali korang penah tengking dan berlaku kasar terhadap broadband/modem internet korang?
3. Masakan paling mengerikan korang penah makan ape?
4. Perkara paling nakal pernah korang buat?
5. Manakah bahagian badan korang yg korang nak "modify".
6. Lawak yg paling berjaya korang pernah buat?
7. Siape dalam banyak2 orang yang terkena kata2 paling kesat dan terok dari korang?
8. Berapa banyak mamat/minah yg tak seda bertapa ruginye tak menyambut cinta korang?
9. Lagu apa yg mmbolehkan korang muntah2?
10. Berapa lama korang habiskan sisa hidop korang na jawab soklan2 ni?
11. Sila lengkapkan ayat dibawah:
"Aku rase soklan ni semua menarik giler kot kerana........."
(tidak melebihi 5juta patah perkataan)

Siapa2 yg bernasib malang kena tag tu, lepas ni boleh pegi mandi bunga.
Dan kalu korang penah kena tag, mintak maap la. Naseb korang.
Jangan lupa gak, bagitau dan tunjuk kat aq semula ya, soklan2 aq yg hebat (burrfff) ni yg korang da jawab.
Terima kasih.