Arwah Baik Orangnya..

"Bagai melepaskan batok di tangga" - Tau ape batok tu? Tempurung kelapa. orang dulu2, akn ade satu tempayan kat tepi tangge pintu rumah. Die cedok air gunakan batok untuk basoh kaki sebelum masok rumah. Kalu pakai lepas je batok tu, maknenye kerja yg sambil lewa. Ta beradab. Tak gitu?

Buku "E1", E2", "BM1", "BM2",.. dulu cikgu2 mase skola rendah mesti akan bagi name buku cmtu. Buku panjang mesti buku karangan, ngan nota sains. Gile aq rindu kat skola rendah. Membuat onar dan angkara. Ade satu time tu, aq duk meje depan cikgu, cikgu tu tengah tulis buku report die, aq g bersin kat buku dan tangan die. Bhahaha, sori cikgu. Dan, yang pasti, aq adelah pemegang rekod "buku buat2 tertinggal kat rumah" kat kelas aq. Siap dengan discription di pelosok mane buku tu sedang berada dan pukul brape aq buat kerja tu. Kadang2 tu ta siap pon keje skola.
Dan waktu pagi sbelum negaraku adelah mase bergotong royong menyiapkan kerja sekolah. Dan masing2 berdoa semoga cikgu jatuh tangga.(Ok, aq ngan kawan aq je.). Dan time bersihkan kawasan sekolah adelah time main digimon, begumpal2 atas padang sekolah.

Mase tadika, aq sebijik cm Greg Haffley (Diary of Wimpy Kid), pahtu jiran aq tu mcm kwn die yg gemok tu. Aq bossy giler. Bile abes time makan (waktu tadikan kan dapat makan free, cikgu masak), mesti aq akan slek kaki kawan2 aq kasi jatuh. Dan cikgu2 aq sentiase mempersoalkan lesung pipit aq. Ouh, sekarang muke da berjerawat.

Dan buku paling aq ingat time skolah menengah adelah "Karangan Kilat". Dan aq mesti akan namekan die "Karangan Petir". Memang petir pon. Esok cikgu na kutip, malam tu baru masing2 menggelepar menggeledik na buat.

"Hanya lagu yang menjadi kenangan, hanya lagu yg mnjadi ingatan, Seandainya masa itu kembali semula.." ~
Aq suke lagu Madonna ni..