Jangan Malu

E-Yeah. Tu la nick name saudara aq. Name asal die Fariz. Same jugak ngan sodare lain. Eyul, Ayin, Ameng. Name sebenar Azrul, Azrin, ngan.. er... aq ta ingat name sebena ameng tu sape la. (OMK)
Waktu kecil org panggil aq "Apit". Naseb bek ta melekat. Betuka jadi "Sapit".
Nama. Aq masih mempersoalkan segelintir gelaran nama yg ad.
Macam sau-dara, alge-bra... Ok, lupekan.

Satu nama bawak banyak makna. Kat situ letak identiti, pengaruh, kenangan, cerita..
Disebalik nama "Mohamad Syafiq Aizat". Dengan 3 pekataan ni orang boleh start mengumpat panjang jela, boleh start kutuk macam2, boleh undi untuk ABP, dan pade mase yg same boleh bercerita kisah2 lama, mungkin buat telenovella dengan nama ni. Bhahahaha (ok, ini over).

Hargai nama sendiri. Tu la identiti kita smpai kat akhirat kelak pon. Nama yg mak kita bagi time die menitiskan air mata tengok kita, keajaiban Allah swt. Nama yg ayah kita terdetik time dia melaungkan azan kat telinga kita.
Udah-udah la tuka name mat salleh yg "babis" tuh. Kenape malu dgn nama sendiri?

Aq delete shoutbox pasal org2 yg menjerit sume minatang2 belaka. Syarikat hartanah la, syarikat judi la. Karut semata-mata.
Happy berkhatan, kanak2!!