Law. the General Rule, Exception and Illustration

Manusia ade dua bahagian: jasad dan roh. Tapi manusia hidup bukan sebab ade roh. Tapi nyawa. Nyawa bukannye roh. (pening dah pale)
Jasad tu macam kenderaan. Roh pulak pemandu. Nak pandu gi mane?
Terpulang la. Gariskan jawapan anda bagi soalan dibawah:

Saya nak memandu kearah.. (wonderland / kaya / cantik / pandai / bahagia / hiburan / awek / K-Pop / politik / Allah)

Rasenye kalu terang sedebik mcmni, smue org boleh pilih jawapan. Bonus. Toksah pikir pon. Pejam mate boleh garis. (ini personifikasi,ya)

General Rule nya: Pemandu akan bawa kenderaan pergi ke tempat yg dia nak.
Exeption: Orang yg taksub sangat dengan kenderaan, boleh jadi hamba kat kenderaan tu.
Mcm yg biase tengok harini. Demi kereta, orang sanggup bergadai sakan. Kering akaun bank sendiri, bank mak pulak disedut. (ini simile' kn? - komsas berterabur)

Kalu kite taksub sangat dok sebok ngan matlamat dunia, kite pon akan tergolong dalam golongan exception tu. Kite akan jadi pemandu yg bukan memandu untuk diri sendiri, tapi memandu sebab enjoy sangat dgn kereta. Destinasinye, takdek. Asal dapat mendu, cukup la.

Kredit: Kalu nak pg ke wonderland, sila cari terowong seperti degambarkan.
Epilog: Aq skarang keje jadi fotographer kelas bawahan sendirian berhad di sini (klik)