Pendapat

Aq mungkin nampak "dummy", tapi status Facebook aq smue aq buat sendiri. Aq bukan peng-copy paste untuk dptkan publisiti mudah. (tetap na publisiti jgk kn? adoih). 
Sila rujuk yg ini :-
Aq bukan jenis yg makan bulat2 ape org ckp. Lagi terok, banyak scene yg dengan kurang hajarnya aq pangkah diorang. (lepasni kena belajar adab). Ok. mintak maaf.
Biasela manusia. Sedangkan stail tudung yg luaran pon ta same, apetah lagi pendapat yg dalaman ni kan? Rambut je sama perang hati lain-lain.
Contoh: oow Shila Amzah is the most talented artist ever.
Aq ta setuju. Sbb buat mase ni aq belum nampak ape2 ohsem dari sicantik ni. Kalu setakat suare je, Hani Zain pon suare sedap. (Hani zain tu kamcing aq. Aq suka suara die.). Sekarang belum. Tatau la lepasni ternampak ke.

Tu pendapat aq. Pendapat orang mungkin lain. Orang kena la hormat pendapat aq. Tu pendapat.
Aq bukannye mengutuk atau mmburukkan.. oo.. Shila Amzah tu negatif itu, negatif ini..... Aq cume cakap "tak setuju". Disertakan hujah lagi. Kalu rase aq salah, betolkan aq. Tu terpulang pulak kat aq yg aq na termakan atau tak dengan pembetulan tu.

Kalu aq mengutuk Shila tu, sape2 boleh tegur aq "Tak elok mengutuk orang. Dosa". Sape2 berhak tegur aq mcm tu. Aq kena terima teguran tu. Bila orang yg tegur aq tu buat silap sama, tanggungjawab aq pulak untuk tegur dia.
Bukan dengan buruk burukkan orang yg tegur aq tu lagi. Berdendam, atau menyindir. Sebab kebarangkalian untuk setiap manusia salah sangat tinggi.

Shila Amzah tu sebagai contoh je. Na kasi sedap cerita. Tolong jangan bunuh aq.
Sila terima pendapat dengan hati terbuka, kalu rase pendapat tu ta betul, betolkan dgn cara yg baik.