Param-Param-Puan

"Perempuan", "Wanita", "Gadis", "Kaum Hawa".. ape lagi?
Bagi aq, pompuan mase kecik - kecik ni comot. Lelaki cm aq, contohnye akan comel mase kecik kitorang.(da setat da)
Tapi bile besa, terbalik. Pompuan masing - masing lawa. Laki cm kawan-kawan aq (aq tak. hahaha) jadi comot. Time ni pompuan ad satu "tarikan" kat aq. uuuwh. haha.

Pompuan ade bnyak jenis. Kebanyakannye cakap "kittew ta suke pink. eiih.". Contohnye adik aq. Tapi, kalu pompuan ta suke pink, takkan laki pulak na suke pink?
Tapi hampir kesemua pompuan nak tunjuk yg konon diorang lagi power dari lelaki.
Selogan nye "Apa leaki boleh buat, pompuan pon boleh buat".
Tapi bile suroh buat kerja laki "eih, ta gentlemen langsung. Kitorang ni pompuan, okayyy". Sabo jela.

Sepanjang mase akan cakap "kalu pompuan cakap A, sebenarnye die bercakap B". "pompuan selalu buat-buat senyum padahal hati menangis". "hati pompuan selalunye lembut walau luarannye die berpura-pura tabah".
Agak annoying sebenarnye. Aq faham kenape hidup pompuan susah sebab korang yg susahkannye sendiri ngan bende-bende cmni. haha. kan?

Tapi bile fikir balik, ni la tarikan UTAMA untuk lelaki. Kitorang akn rase pompuan ni ade beban sikit, tapi beban ni la yang jadikan otak lelaki ni "berfungsi". (tau kan, otak lelaki ni kurang eksersize).

Women ain't perfect without men. While men, won't function without women. Amboi.
Sape la na meminang aq ni?

gambar- www.bak.my