Monday Couple

(sumber gambar diatas: facebook)
Monday blues~
Kerja bertimbun tapi aq tak rasa beban. Mungkin sbb aq rase aq boleh siapkan. Atau sebenarnya malas.
Ok. Pokerfacing.

Tak rase ke dunia komputer ni komplikated? Laptop. Tak cukup memory, kena ade external disk. Nak transfer file kena ada pendrive. Nak kena ade speaker ngan earphone utk dengar. Nak masuk gambar kena ade kamera, dengan USB. Nak keluar masukkan dokumen, kena ade printer ngan scanner. Tu tak kire software-softwarenye lagi. Komplikated. Takde ke manusia nak cipta satu alat untuk semua function tu?
Manusia sekarang ni tak boleh hidup tanpa gedget. Elektrik, internet dan gadget tu da jadi keperluan asas manusia. Gadget2 ni da macam tangan kaki manusia. Siksa kalu tak ade.
Cube try idop sehari tanpa gadget? Cm zaman atok nenek kita dulu.
Basuh baju kat tepi sungai, masak pakai arang kayu (tu zaman nenek moyang ya, nenek aq da belajar da teknologi sejak azali lagi)

Selamat hari Isnin dunia.
Selamat hari Isnin Monday Couple aq. (← Untuk Monday Girlfriend aq, cik Honey Panda)
(uhh semangat jadi Monday Boyfriend)