Terselindung

Bangun pagi, tengok cermin- muka ada sikit misai dan janggut. Super cool! Freakin Macho!

Agak tough kat diorang yang tengah berhempas pulas kat London sekarang ni.
Aq ngan ayah tengok tinju, then suddenly "Ayah dulu masuk tinju. Dapat naib johan. Merentas desa ayah johan",
Ok. Terdiam + sebek. Masa merentas desa, aq ngan Afnaan berjalan lenggang kangkung "menikmati permandangan kurniaan Allah swt". Dan worse, kitorang sesat, dan antara orang last yang sampai kat sekolah, dan air free yang skolah kasi dah pun habis.
Aq rasa genetik aq macam mak. Mak terer seni. Yeah. (Tapi mak lagi garang dari ayah bila marah)

Bila masa Ramadan yang lepas, soalan yang common sms kat girl, atau member ialah "Baju raya warna apa?". Typical. Tapi tahun ni aq im dekat semua orang, mintak kuih raya ngan duit raya. Tahun ni rase cm such a looser. Suddenly rasa macam Rachel Berry (Glee).

Yup! Aq rase aq da pon bertukar jadi macam dia.
Bossy, selfish, annoying, irritating, walaupun hakikatnye aq sangat talented, bijak, dan suara aq sedap (sila muntah kat tempat yang sepatutnya). Pendek kata, ya I'm the best tapi hakikatnya, no one cares. Sob sob.

Mungkin single dan lonely masa Ramadan tahun ni sebab Allah swt nak bagi satu kenikmatan baru. Jadi aq akan manfaatkannya, dengan bersabar. Dapat pahala. Bak kata Yol, sambil mandi, main sabun (peribahasa sebenarnya, sambil menyelam minum air). Macam masa ramadan dulu-dulu, tengok citer Annie, Dragonball the Movie. Ramadan tahun ni, aq berjaya kalahkan Saphiroth. (please understand us boys)

Disebalik karangan mengarut ni, ada pesanan dan pengajaran yang terselit. Dapat, Alhamdulillah. Tak dapat, nangis. Dan yeah, misai dan janggut tu dah pun di shave.