Peliks

Pagi tadi aq download satu lagu karaoke. "Don't Stop Believing" - Journey. Dan seperti yang semua org tau, aq ni Rachel Berry (glee).  Annoying, irritating but the fact aq ade suara yang sedap (ok, sila muntah).
Dengan penuh emosinya aq nanyilah lagu tu. Biaselah video murah. Gamba ikan-ikan kat laut, gamba ombak. Yada-yada.... (biasalah kan, kalu g karok, gamba entah apape).
Dan bile sampai part paling best dekat-dekat lagu tu nak habis, yang bile hight-note "Dont stop believing!!" tu, daiem. Dia tunjuk gamba anjing laut kena makan dengan ikan paus.
SPOIL!! Sepanjang 45 minit aq tergelak. Apekah patut lagu bagi semangat mcm tu tunjuknye gamba anjing laut kena makan? (kalu ta faham, sila youtube sendiri)

Ok abaikan.
Setiap raya berbeza. Mula-mula seronok sebab ramai geng nak main. Bila besa sikit, da pandai kira duit, seronok sebab banyak duit. (Ape la, kecik2 da aja jd mata duitan). Bile da pandai bergaya, raya seronok sebab dapat swopping. Tak lama lepas tu benda berubah sikit-sikit. Msj awek yg berbeza stiap tahun, msj kwn yg lain stiap syawal. Dulu kad raya, lepas tu msj pagi raya. (setiap kali raya, mesti ta dapat notification sent msj kn? sbb buzy). Sekarang, edit gamba sendiri (bajet vogue) lepastu letak tulisan selamat hari raya, tag kat semua org. Bila mlm raya, twitter msti system down.
Satu perkataan: berubah. Satu sebab: masa. Sikit demi sikit.
Ramadan danak habis. Salam percutian.