List-end


Aku annoying, ada masanya aku kurang hajar, paling tak pun pakai cakap lepas. Senang citer, menyakit hati la. (ceh, sedih je bunyi, mcm pms plak)
Aku bukannya taknak jaga perasaan orang. Tapi atleast they owe me the truth.
Aku bukannya jenis "owh, kau ni suci, baik, ala-ala tomeyy" luaran padahal dalam hati "babi, kau ingat kau tu bagus sangat?" No.
So, I apologies in advance if you get bashed by my vicious-vicious words when you try to bash my cliques.
Just saying, satu pekataan je dah cukup orang nak ngungkit keburukan kita sampai ke mati. Yo. Biaselah, kadang-kadang kita terlepas cakap.
Just, becareful dengan "tukang cakap belakang" ni. (macam dah lari tajuk je)

phuh.
Kalau aku ni artist, komfem dah banyak tweet complain pasal ke-annoying-an aku yang kian menjadi-jadi beberapa menjak ni.
Yyep. Dua tiga menjak ni memang penguasaan penggunaan Inggelish di twitter dan belog aku semakin membiak. Dan, yyep. Ramai yang dah start annoying. Sori lah bebanyak. Aku ber-sepiking bukannya nak show-off. (ok, mungkin sikit) Tapi sebenarnya, bak kata Saripah Amani, "I sound silly when I speak Malay".

Maksudnya bukannya "aku nampak bodoh bila cakap bahasa Melayu." Tapi "kalau aku cakap benda tu DALAM bahasa Melayu, bunyik nya cam bodoh." Faham? Tu lah pentingnya belajar TRANSLATION. (saja nak show-off aku ada kelas translation sem ni.)..
Ada benda yang cakap BI ok, tapi dalam BM nampak nerrd. Tu lah masalahnya. Aku akan bunyi sangat nerrd sampai aku rasa nak lempang diri sendiri.