Test Your Raya IQ


"Lihat-lihat itu, kanak-kanak berlari. Di halaman rumah, bermain bunga api~ ♫"
Siyes ni one of my fav raya songs. Dalam lagu ni, everything is fine, and harmony, except (kalau korang memang menghayati lagu ni korang akan sedar) sama ada kakak dia tu pemalas, ataupun tengah lumpuh.
The worst part is, bila potongan lirik yang kat atas tu disebut waktu pagi buta.

Raya tahun ni syiok lebih dari lima tahun kebelakang.
Walopon balik kampung lambat, ramai sedara yang tak jumpa, duit raya sikit, tadak gefren ataupun skandal, dan tak jumpa wifi kat kampung, still... seghonok.

Aku banyak belaja pasal "budak bandar-tak bandar" stuffs. (Since aku kena copp jadi 'budak bandar' kan?)
Orang kata orang bandar ni pakai baju cool, rambut cool, gadget canggih. TAKDA MAKNANYA.
Semua sama je. Yang lainnya cuma tempat. Dan, orang bukan bandar ni ada banyak masa free. I iz jelez.

Orang masih dok gaduh jgak, walaupun hari raya. Tak kesah la. Time bulan romadhon pun gaduh. Dah memang nature diorang suka gaduh. What to do?

Tengok apdet unfollowers.me member semua banyak yang kena unfollo. Ape kesah. Aku pun ada ramai unfollowers. Bhaha. Apa nak kesah, bro. Gasak orang la. Nak follo ke, nak unfollo ke.
This is Malaysia. We have freedom to follow. Or to unfollow. (Paceroh freedom kau)