Sebelum Terlambat...


Terbaca tak kat paper: “I should’ve told her I love her there and then. Now it’s too late” ? (Tak ingat paper jenama apa)
Ni kisah yang bank officer kena tembak tu. Dia call suami dia sebelum dia pergi. Tapi…

Kebetulan beberapa hari ni aku perasan satu benda.
Rasa sayang tu memang ada, kita memang tahu orang tu sayang kita. Tapi sometimes kita nak dengar orang tu cakap benda tu. Sebab bila dengar, (atau baca via wassap, text or whatsoever), ada satu rasa yang best. Aku sendiri tak tau nak describe camna, so aku consider benda ni #Ajaib. (Pffft, sempat lagi promote)
Tak kesah la mak, ayah, adik-adik ke, gefren ke, adik angkat ke, member ke… (Since rasa sayang tu berbeza-beza, banyak jenis & can’t be defined), cakap literally atau berlapik (tapi sama makna) yang kita sayang diorang, ataupon suh diorang cakap kat kita.
Before terlambat macam kat paper tu.
Kan manusia tu dijadikan untuk saling menyayangi, dan disanyangi? (pergh ayat)

Rasa sayang tu ada banyak jenis. Sayang ke mak ayah & adik beradik (dan adik angkat. Hehe) , sayang ke gefren(atau boifren kalau pompuan. Jangan jadi lesbo, kay?) , sayang ke masa tido, sayang ke smartphone, sayang ke duit, sayang ke member, dan banyak lagi, aku malas nak taip.
Appreciate rasa tu.