KKM (Kongres Kegelapan Mahasiswa)

Aku ada habit bila mana sampai kat kedai gunting, aku akan speechless atau having difficulties to express apa yang aku nak. Kadang-kadang aku takut nak buat eye-contact dengan diri sendiri depan akak tukang gunting tu (aku tak gunting mamak pasal takut *sad).
Kadang-kadang akak tu yang kasi suggestion nak buat macam mana, macam, pendek sini, layer sana, and what so ever. Pastu aku pun “aa..” “ok..” “boleh…”
Yes. Pelik. Padahal aku ni talkative person. Tapi bila bab ni, aku jadi pendiam. Each human has their own blind area on their experty, aku rasa.
Harini akak tu comb rambut aku ke atas sebab dia cakap “kalau ke atas nampak lawa sikit, kalau kebawah nampak baik sangat.” OK. Nampak dewasa sangat. Aku redho je la.
Term yang buat aku krikk krikk bila orang yang rapat macam “dia belum kenal kau lagi, sapit…”
Yeah. Memang orang tak kenal aku. Takkan la aku nak pergi kat orang kasitau “excuse me, saya ni penulis buku…yada yada yada.” Pfft.
Tbh, tulis buku ni tak femes, k? Orang kenal pun tak. Lagi-laginya aku yang baru excidentally tertulis satu buku yang merely wujud. Bhaha. Lain la kalu Ramli Awang tu. Dia lagend.

Dear people. Yes, aku tau. Being annonymous is worse than bein poor. Tapi, payah nak femes bila tak ada rupa dan mewarisi harta family ni. So, mari jangan berharap. Kita buat je apa yang termampu, dan cakap kat diri sendiri, “be strong, self.”