Harapan.


Aku tak boleh tido. So aku pergi date dgn social networks. Aku pergi kat instagram, dan stalk adik aku (@aliaayb).
Ada dua tiga gamba yang aku tak like lagi, jadi aku like.
Then aku tengok dekat gambar yang orang dah tag dekat dia. Cuma ada gambar daripada aku. I was the only person who tagged her photos on instagram.
Angah tak ada instagram atau twitter.
Being a brother is not about being older and having the ability to control your siblings (which, I did a lot). But to protect them.
The thing is, can I protect them from being hated, or cheated, and other fucking bad stuffs out there?
Apetah lagi bakh, adik angkat aku tu. Cmne nak protect dia from people hatred?

Tak boleh. Simply sebab aku cuma ada dua tangan. I am limited to do so many things.
I feel disappointed though.
All I have is the Creator, and these dua tangan for doa so He will always protect them.
Aku taknak diorang sakit.
Tapi boleh ke hidup bahagia tanpa rasa apa itu sakit?
Tu yang buat aku rungsing.